ما در این مقاله سعی داریم طرز تهیه اسپرسو را به شما آموزش دهیم. متاسفانه با تورمی که در کشور ما وجود دارد، روز به روز به قیمت اسپرسو ساز ها افزوده می شود. اگر از قبل این دستگاه را دارید، برد کرده اید. اسپرسو در واقع بیس تمام قهوههای دیگر به حساب می آید. یکی از ترجمههای اسپرسو که یک کلمه ایتالیایی است، به زبان انگلیسی، واژه سریعتر می دهد. بنابراین اسپرسو به معنی قهوه سریع است. انواع آن لته، آمریکانو، فلت وایت، آفوگاتو، آیس کافی، آیس لته، فراپاچینو همه و همه از مشتقات این نوشیدنی بر پایه کافئین محبوب هستند.
از زمانی که آنجلو در سال ۱۸۸۴، دستگاه اسپرسو را اختراع کرد، دوستداران قهوه طعم خوشمزه، غلیظ، تلخ و قوی قهوه را درک کردند. بعد از آن تهیه قهوه ها تا حدی آسان تر شد و مردم از این نوشیدنی بسیار دلچسب و گرم ، با توجه به سلیقه های متفاوت خود لذت می بردند. این نوشیدنی بسیار خوشمزه، طرفداران خاص خودش را دارد و ممکن است هر کسی با آن ارتباط برقرار نکند.
همچنین بسیار خوشمزه و سرشار از کافئین است. به همین دلیل سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده که این امر باعث تقویت هوشیاری ذهنی و دقت بسیار بالا می شود.
اسپرسو چیست؟
اگر به یک کافی شاپ بروید و به منوی آن دقت کنید، نام اسپرسو حتما چشمتان می خورد. چیزی که شما انتخاب کرده اید و برای شما سر می شود، یک لیوان یا به قول معروف به اندازه یک شات است. یک شات به معنی این است که مقدار کمی قهوه بسیار قهوه ای و غلیظ در آن است. انواع مختلفی از نوشیدنی های اسپرسو را در مقدمه مقاله به شما توضیح دادیم. حال می خواهیم بگوییم یک شات اسپرسو یعنی چه ؟
با فشار دادن حدودا ۱/۵انس آب داغ از طریق فشرده سازی محکم و ریز آسیاب قهوه اسپرسو ساخته میشود. اگر همه چیز خوب پیش برود، چیزی که از دستگاه بیرون میآید یک مایع قهوهای تیره و کمی غلیظ با بویی بسیار مطبوع و مقدار کمی کرم یا فوم روی آن است. یادتان باشد که روش های زیادی در فرآیند تهیه یک شات اسپرسو وجود دارد اما دستور همگی تغریبا شبیه به هم است . دمای آب، فشار آب، ظرافت قهوه آسیاب شده و میزان فشردهسازی قهوه تنها چند مورد از این موارد مهم هستند.
قهوه اسپرسو هم ترکیبی از انواع مختلف دانه های قهوه از کشورهای مختلف است. این دانهها تفت داده شده تا زمانی که تیره شود و ظاهر روغنی پیدا کند. برای تهیه اسپرسو دانه های تفت داده شده بسیار ریز آسیاب می.شود. میزان آسیاب کردن قهوه برای اسپرسو ریزتر بوده و ازقهوه سازهای قطره ای برای تهیه این نوشیدنی یا قهوه معمولی است.
نکته:
به یاد داشته باشید هر چه قهوه ریز آسیاب شود اسپرسو کندتر خارج می شود. به طور کلی برای بهترین شات اسپرسو باید ۲۵ ثانیه طول بکشد از پودر قهوه عبور کند گاهی اوقات در بعضی موارد آسیاب برای کنترل زمان دم کردن، تنظیم می شود.
طرز تهیه اسپرسو بسیار شگفت انگیز است. کافیست موارد کلیدی را رعایت کرده و یک شات اسپرسوی بسیار غلیظ و خوشمزه را در اختیار داشته باشید. اسپرسو ها به دو روش با دستگاه و بدون دستگاه ساخته میشوند که در مقاله زیر طرز تهیه اسپرسو را توضیح داده ایم. به یاد داشته باشید برای تهیه یک اسپرسو، داشتن یک اسپرسو ساز خوب هم شرط است.
قیمت اسپرسو ساز هم یکی از مهمترین عوامل برای خرید آن است. ما قبلا برایتان درباره بهترین و خوش قیمت ترین اسپرسو ساز ها صحبت کرده ایم با فشردن و کلیک کردن روی لینک به صفحه مربوطه بروید و اطلاعات کامل از بهترین اسپرسو ساز ها را به دست آورید.
طرز تهیه اسپرسو بدون دستگاه
درست است که قیمت اسپرسو ساز ها رو به بالا است اما با داشتن این دستگاه دیگر نیازی به رفتن کافی شاپ ندارید و همیشه در منزل یک اسپرسو تازه و سالم در اختیار دارید. اگر هم قیمت اسپرسو ساز برایتان سنگین است، در این مطلب به روش های مختلف تهیه اسپرسو بدون دستگاه میپردازیم.
این قهوه طرفداران مخصوص به خودش را دارد. اگر در طول روز، در محل کار، در سفر به دستگاه اسپرسو دسترسی ندارید، ما به شما روش تهیه این نوشیدنی بدون دستگاه را یاد می دهیم. تا پایان نوشته همراه ما باشید.
روش های مختلف تهیه اسپرسو بدون دستگاه و بستگی به حس و حال شما دارد. برای درست کردن ماهرانه یک قهوه اسپرسو سه مورد بسیار کلیدی این است:
رست، آسیاب کردن قهوه و تمبر یا فشردن قهوه برای انجام عصاره گیری. با انجام این موارد بدون استفاده از دستگاه یک اسپرسو پیش رو دارید.
حال با خود می گوید رست کردن قهوه چیست؟
رست کردن قهوه در واقع فرایند حرارت دادن به دانه های سبز قهوه است. به طوری که کم کم رنگ آن از سبز به قهوه ای تبدیل شود. البته امروزه فرایند رست یک کار تخصصی با دستگاه های مخصوص انجام میشود.
بعد از اینکه دانه های قهوه رست شدند باید به یک پودر خیلی ریز تبدیل شوند. آسیاب خوب و مناسب نفوذ آب را در قهوه آرام تر می کند. در این صورت یک اسپرسو خوب تحویل شما می دهد.
البته به یاد داشته باشید آسیاب بیش از حد هم خوب نیست. چراکه ممکن است دانه های قهوه راه فیلتر دستگاه را مسدود کرده و قهوه را خراب کند. البته خودتان می توانید که قهوه را آسیاب می کنید.
دانه های قهوه را با قسمتی که برای خرد کردن مخصوص اسپرسو هستند، می توان آسیاب کرد. این کار حوصله و زمان زیادی می خواهد. دستگاه اسپرسو با عبور دادن آب داغ همراه با فشار در حالت ایده آل ۹ برابر بیشتر از فشار پودر قهوه کار می کند.
این فشار حدود ۱۳۰ پوند در هر اینچ به حساب می آید. در حالت عادی انسان بدون تجهیزات تخصصی این مقدار نیرو را با دست نمی تواند تولید کند.
اسپرسو به روش موکاپات
موکاپات یک راه عالی برای رسیدن به قهوهای تیره و با طعم غنی است. هرچند که نتیجه دقیقاً اسپرسو نیست. شاید بیشتر شبیه آمریکانو یا در واقع اسپرسوی رقیق شده با آب جوش باشد، تا اسپرسو! اما طعم آن به قدری شبیه است که میتوانید از آن به عنوان پایه برای نوشیدنیهای اسپرسو استفاده کنید.
روش دم کردن قهوه با موکاپات روشی با استفاده از اجاق گاز برای تهیه قهوهای قوی با فشار بخار از طریق تفالههای قهوه است. این شیء قوری مانند یک نوشیدنی خوشمزه و غنی از قهوه درست میکند که در اروپا و ایالات متحده بسیار محبوب است. این نوشیدنی بیشتر شبیه یک قهوه دم شده با استفاده از دانههای بسیار برشته و قوی است. اما به هرحال فوم یا کرم مرسوم قهوههای اسپرسو را ندارد.
اسپرسو به روش ایرو پرس
شما می توانید اسپرسو را با ایرو پرس نیز درست کنید. هرچند این بهترین انتخاب برای درست کردن مزهای مشابه با طعم اسپرسو نیست. پس فقط در صورتی از آن استفاده کنید که تنها گزینهای که در دسترس دارید، ایروپرس است که دارای سیلندر پلاستیکی است. ایروپرس در واقع قابل حمل، نسبتاً ارزان و تمیز کردنش بسیار آسان است. نوشیدنی حاصل از آن نیز نسبت به روشهای دیگر، طعم تلختری دارد و فوم خاصی نیز ندارد. پس فقط در صورتی از این روش استفاده کنید که آخرین راه حل شما باشد.
اسپرسو با فرنچ پرس
یکی از بهترین راه های طرز دم کردن قهوه اسپرسو بدون دستگاه استفاده از فرنچ پرس های قابل حمل است. این دستگاه کوچک به شما این امکان را میدهد که به صورت دستی آب و قهوه را مخلوط کنید. سپس عصاره رقیق به دست آمده به همراه آب را به داخل یک فنجان هدایت کنید. استفاده از این وسیله در مسافرت و دفترکار بسیار راحت است.
تهیه اسپرسو با دستگاه
درست کردن یک اسپرسوی خوب به سختی فیل هوا کردن هم نیست. با رعایت چند نکته و چند بار تمرین میتوانید بهترین اسپرسو را از دستگاه بگیرید. برای یاد گرفتن طرز تهیه قهوه اسپرسو به دورههای چند روزه و دستگاههای گرانقیمت نیازی ندارید. قیمت اسپرسو ساز عامل مهمی است که باید در خرید آن دقت کنید. با رعایت نکات گفته شده ما به شما قول می دهیم که یک شات اسپرسوی بینظیر را روی پیشخوان بگذارید و از دیدن آن لذت ببرید.
طرز تهیه اسپرسو با دستگاه کاری بسیار لذت بخش است که در پایان کار، بسیار راضی خواهید بود. روش های مختلفی برای درست کردن اسپرسو وجود دارد. اما ممکن است بعضی افراد دچار سردرگمی شوند. به همین دلیل بهتر است به روش هایی ما به شما یاد می دهیم دقت کنید. بارها آن را مرور کنید. تا به خوبی در ذهن تان جا گیرد. در این صورت تهیه یک اسپرسو برایتان آسان می شود.
در ادامه
با یک دستگاه اسپرسو ساز کار شما به راحتی انجام می شود. شما می توانید یک شات اسپرسو با دانه های قهوه ای منتخب خودش را نوش جان کنید. اما این نکته را بدانید اسپرسو دستگاهی است که در یک کافی شاپ روزانه صدها اسپرسو میگیرد این دستگاه کیفیت بالا تری نصبت به دستگاه های خانگی دارد. قبل از اموزش و تهیه آن با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو روشی برای تهیه قهوه است و این به این معنی است که قهوه ای به نام اسپرسو نداریم.
در این روش باید فعالیت ها و فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما خاص باشد. عواملی از جمله نوع دستگاه اسپرسو ساز، درجه آسیاب متناسب آن، برشتگی معمولاً ملایم رو به تیره از عوامل مهم است. واحد اسپرسو شات است . هر شات اسپرسو معادل ۲۵ تا۳۰ سی سی عصاره قهوه است.
اسپرسوی دبل هم دو شات اسپرسو دارد. در واقع هر سی سی معادل حدوداً ۳۰ قطره است. هر شات اسپرسو بین ۷ تا ۱۰ گرم پودر قهوه اسپرسو لازم دارد. پودر قهوه اسپرسو باید نرم آسیاب شود. بهتر است قهوه را به صورت دانه خریداری و در منزل با استفاده از آسیاب پودر کنید.
در آخر
تمپ کردن یا در واقع فشرده کردن پودر قهوه اثر خیلی مهمی در بالا بردن کیفیت اسپرسو دارد. برای درست انجام دادن این کار باید پودر قهوه را در محل مخصوص ریخته و مطمئن شوید که سطح پودر آن صاف است. به آرامی کمی به اطراف مخزن ضربه بزنید تا مطمئن شوید که فضای خالی در پودر وجود ندارد. بعد آن را خیلی خیلی آرام هدایت کرده و پودر قهوه را داخل مخزن مخصوص یا سبد پرتافیلتر فشار دهید. شاید از خود بپرسید که فشرده کردن کم یا زیاد چه تاثیری دارد؟
اگر آن را زیاد تمپ کنید، جریان آب داغ، به مشکل میخورد. چون سرعتش کم می شود. قهوه می سوزد. در آخر نیز اسپرسو سوخته به شما تحویل می دهد.
کم کردن آن هم باعث شده که آب به سادگی عبور کند. در نتیجه عصاره گیری کامل انجام نمی شود. از لحظهای که اولین قطره اسپرسو در فنجان ریخت، باید به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه به آن اجازه دهید تا عصاره گیری کامل پیدا کند. البته برای دستگاه های صنعتی این زمان به ۲۸ الی ۳۰ ثانیه به طول می انجامد. اگر بیشتر از این طول بکشد پودر میسوزد و اسپرسو خواص خود را از دست میدهد. بهتر است قبل از قبل از عصاره گیری فنجان را هم گرم کنید یا با آب داغ آن را بشورید تا قهوه را سرد نکند.
در پایان ناگفته نماند که تنها با کلیک بر روی کلمه اسپرسو ساز، می توانید وارد صفحه اسپرسو ساز های موجود در فروشگاه شوید و یکی را مطابق با سلیقه و بودجه تان انتخاب کنید.
جهت بهره مندی از تخفیف های سایت مدیون شاپ و مشاهده ی محصولات فوق العاده این فروشگاه به اینستاگرام و تلگرام ما مراجعه کنید.